Waarom kaas van Kees?

Onze kwaliteiten

Natuur gerijpte kaas

Wat is natuur gerijpte kaas?

Dat is kaas die gemaakt wordt door kleinschalige fabrieken, die gebruik maken van eerste kwaliteit melk. Daarna worden de kazen gerijpt in natuurpakhuizen, waar ze op houten planken worden gelegd en in het begin dagelijks en later wekelijks worden gekeerd. Dit alles om een gelijkmatige rijping te krijgen en de smaak te bevorderen (wist u dat voor 1 kilo kaas 10 liter melk nodig is?).

Boerenkaas

Wat is boerenkaas?

Boerenkaas is een heel ander verhaal en daarom smaakt het dan ook anders. Boerenkaas wordt op de boerderij gemaakt van dagverse melk, zonder deze te pasteuriseren, daarom noemt men deze kaas ook wel rauwmelkse kaas. Dat elke boer dus zijn eigen smaak bepaalt komt door het eten van de koeien en dus ook de kwaliteit van de melk, die ze produceren. Wij staan dan ook in contact met de  beste boeren van Nederland, die regelmatig met hun kaas in de prijzen vallen.

Leeftijdsindeling van onze kaas

  • JONG: minimaal 4 weken
  • JONGBELEGEN: minimaal 10 weken
  • BELEGEN: minimaal 16 weken
  • EXTRA BELEGEN: minimaal half jaar
  • OUD: 1 jaar
  • OVERJARIG: anderhalf jaar
  • BROKKEL: 2 jaar.